This map was created using GPS Visualizer's do-it-yourself geographic utilities.

Please wait while the map data loads...

to zoom in on a specific track of our journey click the arrow next the name on the list. clicking on the name of the track will make that track invisible. of course the map is interactive, so click and zoom etc...

Sunday, March 7, 2010

plan B



Net aangekomen in Zambia. Tja jammer genoeg is het ons niet gelukt om een Angolavisum in handen te krijgen. We hebben echt alles geprobeert. We hebben zo een 1500 km heen en weer gereden om langs alle ambassades en consulaten te gaan en hebben zelf een invitatieletter vanuit Angola in handen gekregen, maar ze stuurden ons overal terug naar Zuid-Afrika.
Er was natuurlijk wel 1 mogelijkheid om het visum in handen te krijgen en dat was 6 keer de normale prijs te betalen, maar dat kunnen we niet veroorloven. Dankzij Angola verliezen we ook onze Congovisums waardoor een groot deel van het budget gewoonweg de vuilbak in is gegooid... En waarschijnlijk geraken we hierdoor niet tot in België met de auto, omdat Egypte veels te duur is om met een auto door te gaan en hoogstwaarschijnlijk is het onmogelijk om van oost naar west-Afrika over te steken. Ma we gaan toch proberen.

We zijn net een week in Botswana verbleven om via de Okavango Delta te rijden waar we een fantastische tijd hebben gehad. Dag 1 was verschrikkelijk saai, de hele dag op een rechte asfaltweg gereden waar niks te zien was, terwijl we dachten dat welangs de baan de Okavango delta en natuurlijk dieren zouden zien. Niet dus buiten een paar ezels, geiten en koeien.

De kortste weg naar Zambia van waar we kwamen is door Moremi en Chobe nationale park waarvoor je per dag moet betalen. enomdat we er pas in de namidag zijn geraakt dachten we te wachten tot de volgende dag om zo vroeg mogelijk het park in te rijden. Dus gingen we op zoek naar een plek om te slapen zo dicht mogelijk bij het park.
Op de gps zagen we een klein off road paadje net voor Moremi park en omdat we op deze wegen vaak onopgemerkt onze tent kunnen opslagen zijn we daar maar ingereden. En wow! nog geen 5 minuten later zat er olifant midden op de weg. Ik denk dat hij evenerg is verschoten als ons. En van toen af bleven ze maar komen olifanten, zebra's, giraffen, tja alle typische Afrikaanse beestjes (behalve grote katten)
Op dit moment dachten we dat het mischien toch niet zo een goed idee was om hier wild te kamperen en jammer genoeg waren we niet welkom op de enige plek dat we via de gps konden vinden omdat ze enkel lodges verhuurden. Toen dachten we om tot de parkingang te rijden en als ze ons nog niet binnen wilden laten gewoon voor de ingang te slapen. op dit moment zaten we nog steeds op dit off-roadpaadje en opeens komen we een een safarivoertuig tegen vol toeristen! oeps we zaten eigenlijk op privéterein en mochten hier helemaal niet rondrijden. Gelukkig waren ze erg vriendelijk en mochten we verder. Maar ze waarschuwden ons wel dat we vast gingen komen te zitten op de weg dat we wilden nemen waarop Riaan zeer overtuigend antwoordde 'we won't get stuck!' en jawel natuurlijk ploensh! int water en vast zaten we in een modderpoel! echt erg grappig, Maar toch een beetje paniek vooral omdat het donker werd en dat de safarigids ons is komen vragen of we geen leeuwen hadden gezien onderweg. Gelukkig hebben we met onze zandladders, veel duwen en ons goed vuil te maken de auto eruit gekregen.
Vervolgens zijn we toch maar terug naar de lodgeplek gereden en gevraagd of we alstublieft onze tent op hun parking mochten opslagen omdat we een beetje schrik hadden in het donker. Als resultaat mochten we er gelukkig en gratis op hun parking blijven.

De volgende dag naar het Moremi park gereden waar we jammer genoeg niet de weg konden rijden dat we wilden omdat alles onder water was, maar niettemin hebben we er een fantastische dag gehad. De weg dat we konden nemen was ook zo goed als helemaal onder water waardoor we eerst het water gaan testen om te zien of het modder of zand is en hoe diep het is nadat we de dag ervoor zijn vastgereden. Na een paar uur waren we volledig doorweekt van de regen en omdat we ons evenwicht meermaals verloren door de glibberige modder. Het was echt enorm leuk, op blote voeten en uiteindelijk net in ondergoed door de plassen omdat alles te nat was!
Erg vermoeiend, maar zeker de moeite waard. Dit waren zeker de 2 leukste dagen wat rijden betreft!

Die avond zijn we gaan slapen met geluiden van nijlpaarden en rondzwervende hyena's. Chobe de volgende dag hebben we erg onderschat. We moesten eerst nog uit het Moremi park zien te komen en dan hadden we tot19.00 uur de tijd om door Chobe te rijden. Wat omwille van onze keuze om gedurende het regenseizoen door Afrika te rijden niet vanzelfsprekend is. We zijn om 7 uur 'smorgens vertrokken en om 19.20 waren we, volledig door elkaar geschud, uit Chobe.
We hebben hier ook weer enorm veel olifanten en gazelle gezien, maar dit park is zo groot dat je minstens 3 dagen nodig hebt om er van te kunnen genieten en dit kan natuurlijk enkel met een georganiseerde tour, wat net boven het budget is...

Vandaag zijn we Zambia binnengereden. Wow hier waren we niet voor voorbereid. Hebben auto op een veerboot gezet ($20) en eenmaal aan de andere kant heb je tientallen mannen die je 'te hulp' komen om geld te wisselen tegen een zeer slechte wisselkoers en je rondleiden naar de douane($50), de plek waar je een carbontax ($50) moet betalen,je thirdparty verzekering ($28) moet gaan halen en dan nog eens $10 aan de politie moet betalen (ik weet zelf niet meer waarvoor dat is) en je nog reflectorstickers verkopen die je op je auto 'moet' hebben. het is eigenlijk niet te beschrijven wat voor een drukte gecreëerd wordt door al die mensen rondom je die zoveel mogelijk geld uit je proberen te trekken terwijl het 35°C, ma ja we waren gewaarschuwd dat grensovergangen alles behalve leuk waren. Hopelijk leren we snel genoeg hoe ermee om te gaan...
En ja nu zitten we in Zambia en omdat onze hele route verandert is zijn we eigenlijk een beetje verloren. We kunnen hier 3 weken blijven, hopelijk is dit genoeg om tot Tanzania of Malawi te geraken, want de wegen zijn hier niet fantastisch...

No comments:

Post a Comment